Een schone, gezonde en comfortabele leefomgeving voor de kalveren

TopFloors® bestaat uit het bekende rooster van hout of een rooster van beton met daaroverheen een rubberen toplaag. Het rubber heeft een lichte bolling en is verend. We hebben in meerdere stallen onderzoek gedaan door deels een standaard houten vloer en deels een nieuwe vloer toe te passen. Daaruit blijkt dat de kalveren vooral gaan liggen op de rubberen vloer. Een bijkomend voordeel van deze vloer is dat deze minder problemen geeft met hoeven en gewrichten. TopFloors® is toe te passen bij zowel witte als bij rosé kalverstalinrichtingen.

Hygiëne en duurzaamheid

Hygiëne en duurzaamheid

Door de lichte bolling verdwijnen de uitwerpselen sneller in de kelder. Dit bevordert de hygiëne en het comfort in de huisvesting. Bacteriën krijgen hierdoor minder kans om zich te nestelen. TopFloors® is bovendien een duurzame oplossing; het hout gaat langer mee doordat het hout de urine niet kan opnemen, tevens is het rubber recyclebaar. 

Ammoniakreductie

Door toepassing van de TopFloors® verdwijnt de urine van de kalveren sneller. Als afbraakproduct van urine komt ammoniak vrij. Na onderzoek blijkt dat door toepassing van deze vloer de ammoniakuitstoot behoorlijk wordt gereduceerd. Door deze reductie wordt het klimaat in de kalverstal voor zowel mens als dier aanzienlijk verbeterd. 

Toepassing

De rubberen TopFloors® zijn zowel geschikt voor nieuwe als bestaande stallen. Voor renovatieprojecten kunnen de TopFloors® op de bestaande vloer worden toegepast. 

Bekijk de producten

Wilt u meer weten over TopFloors®?

 • Gert van Beek
  Gert van Beek

  Directie

 • Gerard van Beek
  Gerard van Beek

  Directie

 • Marco van Beek
  Marco van Beek

  Directie

 • Peter Smit
  Peter Smit

  Verkoop